Cyrkulator do sous-vide Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Łosoś przygotowany metodą sous vide
Łosoś przygotowany metodą sous vide
Czas:
60 min
Porcje
2
Składniki
- 2 filety surowego łososia ze skórą
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 4 plasterki cytryny
- Starta skórka z 1 cytryny
- Świeży koperek
- 2 łyżki stołowe oleju rzepakowego
Przygotowanie
- Cyrkulator do sous vide włóż do wysokiego garnka wypełnionego wodą zgodnie z zaleceniami producenta. Ustaw temperaturę na Cyrkulatorze na 52°C, tak aby łosoś był idealnie ugotowany.
- Natnij skórę łososia co 2 cm, dopraw ją solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Przewróć łososia na drugą stronę i jego mięso również dopraw solą, pieprzem a także świeżym koperkiem. Tak przygotowane filety wraz z plastrami cytryny przełóż do torebek próżniowych z serii Zwilling Fresh & Save.
- Zamknij torby za pomocą zamknięcia typu Easy–zip. Użyj pompę próżniową z serii Zwilling Fresh & Save by odessać zbędne powietrze. Włóż tak przygotowane filety w torebkach próżniowych do garnka z gorąco wodą tak by woreczki były całkowicie zanurzone w kąpieli wodnej.
- Gotuj łososia przez 40 minut, po tym czasie wyjmij torebki próżniowe z wody i wyjmij z nich łososia. Przełóż go na talerz do ostudzenia i delikatnie osusz go ręcznikiem papierowym.
- Rozgrzej patelnię dodając do niej olej rzepakowy. Przełóż na rozgrzaną patelnię filety z łososia i smaż je przez ok 30 sekund z każdej strony. Po usmażeniu udekoruj łososia skórką z cytryny i podawaj go ze świeżym koperkiem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy