Cyrkulator do sous vide włóż do wysokiego garnka wypełnionego wodą zgodnie z zaleceniami producenta. Ustaw temperaturę na Cyrkulatorze na 52°C, tak aby łosoś był idealnie ugotowany.
Natnij skórę łososia co 2 cm, dopraw ją solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Przewróć łososia na drugą stronę i jego mięso również dopraw solą, pieprzem a także świeżym koperkiem. Tak przygotowane filety wraz z plastrami cytryny przełóż do torebek próżniowych z serii Zwilling Fresh & Save.
Zamknij torby za pomocą zamknięcia typu Easy–zip. Użyj pompę próżniową z serii Zwilling Fresh & Save by odessać zbędne powietrze. Włóż tak przygotowane filety w torebkach próżniowych do garnka z gorąco wodą tak by woreczki były całkowicie zanurzone w kąpieli wodnej.
Gotuj łososia przez 40 minut, po tym czasie wyjmij torebki próżniowe z wody i wyjmij z nich łososia. Przełóż go na talerz do ostudzenia i delikatnie osusz go ręcznikiem papierowym.
Rozgrzej patelnię dodając do niej olej rzepakowy. Przełóż na rozgrzaną patelnię filety z łososia i smaż je przez ok 30 sekund z każdej strony. Po usmażeniu udekoruj łososia skórką z cytryny i podawaj go ze świeżym koperkiem.