Cyrkulator do sous-vide Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sous-vide – Gotowanie w próżni krok po kroku
Gotowanie metodą Sous-Vide staje się coraz bardziej popularne, jednak wiele osób nadal obawia się tej metody, ponieważ nie wiedzą jak wygląda gotowanie „w próżni”. Przedstawimy krok po kroku jak gotować metodą Sous-Vide we własnej kuchni!
Krok 1
Przygotuj wysoki garnek z wodą. Do torby próżniowej z serii Zwilling Fresh & Save włóż mięso, rybę lub warzywa, które chcesz ugotować w próżni. Po włożeniu produktu, zamknij torbę próżniową i odessij powietrze za pomocą pompy próżniowej z serii Zwilling Fresh & Save.
Krok 2
Danie zamknięte w woreczku próżniowym zanurzamy w garnku wypełnionym wodą. Do tego samego garnka wkładamy także cyrkulator do sous vide z kolekcji Zwilling Fresh & Save. W zależności od rodzaju dania, które chcemy przygotować, należy ustawić odpowiednią temperaturę na cyrkulatorze:
- cielęcina – od 65 do 68°C
- wołowina – od 58 do 60°C
- wieprzowina – od 65 do 66°C
- drób – od 65 do 71°C
- warzywa – od 80 do 85°C
- ryby – od 58 do 60°C
Krok 3
Po ustawieniu odpowiedniej temperatury na cyrkulatorze, gotuj wybrane danie w wodzie przez odpowiedni dla danego produktu czas:
- delikatna wołowina – od 30 minut do 4 godzin
- twarda wołowina – od 3 do 24 (i więcej) godzin
- delikatna wieprzowina – od 45 minut do 8 godzin
- twarda wieprzowina – od 3 do 48 godzin
- drób – od 30 minut do 8 godzin
- ryby – od 10 minut do 3 godzin
Krok 4
Po upływie deklarowanego czasu, wyjmij torbę próżniową z wody i przełóż swoje danie ugotowane próżniowo na talerz. W zależności od indywidualnych preferencji, tak przygotowane mięso, ryby czy warzywa możesz po ugotowaniu podsmażyć krótko na rozgrzanej patelni do uzyskania idealnej chrupkości.