Masło rozpuszczamy w małym garnku, dodajemy 75 ml mleka i podgrzewamy na małym ogniu, aż będzie ciepłe. Mąkę, suche drożdże, cukier trzcinowy, sól i skórkę z cytryny mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko od białka jajka. Białko wlewamy do miski z mąką, dodajemy przygotowaną mieszankę masła i mleka i dokładnie mieszamy. Zagniatamy ciasto przez 10 minut, a następnie odstawiamy w misce przykrytej ściereczką w ciepłe miejsce na około 60 minut.
W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C (góra i dół) i przygotowujemy blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponownie wyrabiamy i dzielimy na 4 równe części. Z jednej małej porcji formujemy kulkę, a z reszty formujemy rolkę o długości około 35 cm. Owijamy nią kulę, przesuwamy rolkę na dół, a następnie z powrotem na górę, przygniatając wystające "uszy" lekko do spodu. Układamy z odstępem na przygotowanej blasze.
Pozostałe mleko mieszamy z żółtkiem i smarujemy jajkiem wierzch kulek, a następnie posypujemy cukrem na kształt "ogonków". Pieczemy w piekarniku przez około 20-25 minut, aż nabiorą złotego koloru.