Prostokątna blacha do piekarnika Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasteczka gwiazdki
Ciasteczka gwiazdki
Czas:
45 min
Porcje
10
Składniki
- 200 g masła
- 150 g cukru
- 350 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany 30%
Do dekoracji:
- Lukier lub pisaki do dekoracji wypieków
Przygotowanie
- Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Posiekaj masło i wymieszaj z mąką. Dodaj jajko i śmietanę.
- Zagnieć ciasto i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
- Po tym czasie, wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i wykrawaj ciasteczka za pomocą foremki w kształcie gwiazdki.
- Przygotuj formę do pieczenia z serii Ballarini Patisserie. Ułóż na niej przygotowane ciastka i piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut.
- Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia i udekoruj według uznania.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy