Prostokątna blacha do piekarnika Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wielkanocne lizaki w kształcie króliczka
Wielkanocne lizaki w kształcie króliczka
Czas:
20 min.
Porcje
4-6
Składniki
- 80 g białej czekolady
- 120 g pianek marshmallow
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
- 200 g ryżu preparowanego (lub płatków owsianych)
- 300 g czekolady (lub polewy czekoladowej) w różnych kolorach (roztopionej)
- 30 g kolorowej posypki do ciast
- Olej roślinny
Dodatkowo
- Wykrawacz do ciastek w kształcie królika (lub inny wielkanocny wzór)
- Drewniane patyczki (np. do szaszłyków)
Przygotowanie
- Pianki marshmallow roztop w kąpieli wodnej z białą czekoladą. Dodaj ryż preparowany, cukier waniliowy i dobrze wymieszaj.
- Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i rozsmaruj na niej przygotowaną masę ryżową. Ułóż papier do pieczenia również na wierzchu masy i równomiernie rozwałkuj ciasto.
- Wykrawacze wielkanocne posmaruj odrobiną oleju i wytnij nimi kształt z rozwałkowanego ciasta.
- Wbij patyczki do szaszłyków w wycięte kształty (Wskazówka: wcześniej zanurz patyczki w roztopionej czekoladzie, aby lepiej się „przykleiły się” do przekąski)
- Na koniec zanurz wielkanocne lizaki w roztopionej czekoladzie w różnych kolorach i udekoruj posypką według własnego uznania.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy