300 g czekolady (lub polewy czekoladowej) w różnych kolorach (roztopionej)
30 g kolorowej posypki do ciast
Olej roślinny
Dodatkowo
Wykrawacz do ciastek w kształcie królika (lub inny wielkanocny wzór)
Drewniane patyczki (np. do szaszłyków)
Przygotowanie
Pianki marshmallow roztop w kąpieli wodnej z białą czekoladą. Dodaj ryż preparowany, cukier waniliowy i dobrze wymieszaj.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i rozsmaruj na niej przygotowaną masę ryżową. Ułóż papier do pieczenia również na wierzchu masy i równomiernie rozwałkuj ciasto.
Wykrawacze wielkanocne posmaruj odrobiną oleju i wytnij nimi kształt z rozwałkowanego ciasta.
Wbij patyczki do szaszłyków w wycięte kształty (Wskazówka: wcześniej zanurz patyczki w roztopionej czekoladzie, aby lepiej się „przykleiły się” do przekąski)
Na koniec zanurz wielkanocne lizaki w roztopionej czekoladzie w różnych kolorach i udekoruj posypką według własnego uznania.