Ładowanie...
Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #5000. Jest to syntetyczny kamień ceramiczny oparty na gamie Naniwa Chosera, która jest uważana za jedną z najlepszych na świecie i używana przez wielu znanych szefów kuchni.
Można również ostrzyć noże od innych producentów, ponieważ kamień nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów z wyjątkiem ceramiki.
Kamień zużywa się powoli, więc możesz go stosować przez wiele lat. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2.5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce.
Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniowi do ostrzenia Miyabi.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Osiąga optymalną ostrość
- Ziarnistość 5000
- Niezwykle niskie zużycie
- Niezwykle szybki efekt szlifowania
- Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)
WYMIARY
Długość: | 21 cm |
Szerokość: | 7 cm |
Wysokość: | 2.5 cm |
Masa: | 0.92 kg |
- Przeznaczenie
- Do ostrzenia noży
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
Dowiedz się więcej o naszych kamieniach do ostrzenia
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać najlepszy kamień do ostrzenia noży?
Kamień do ostrzenia noży to ponadczasowe narzędzie pozwalające przywrócić ostrość nawet najbardziej zniszczonym nożom. Jak jednak wybrać odpowiedni kamień do naszych noży?
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ