

Dzięki ostrzałce Miyabi z ceramicznymi rolkami możesz dokładnie i wygodnie naostrzyć swoje noże.
Ostrzałka posiada wstępnie ustawiony kąt ostrzenia, dzięki czemu nóż zawsze znajduje się we właściwej pozycji. Ostrze najpierw jest kilkakrotnie przeciągane przez pokrytą diamentem rolkę, aby uzyskać piękną krawędź tnącą. Następnie kilkakrotnie przeciągamy przez ceramiczne wałki, dzięki czemu nóż jest wyjątkowo ostry, aby bez trudu przecinać mięso, ryby i inne produkty.
Silikonowe uchwyty pomagają ostrzałce zachować stabilność podczas pracy, aby się nie ślizgała.
Ergonomiczny uchwyt jest wykonany z łatwego w utrzymaniu tworzywa sztucznego i może być wygodnie trzymany przez zarówno leworęcznych jak i praworęcznych kucharzy.
Ta ostrzałka do noży pomoże Ci utrzymać Twoje noże z asortymentu Miyabi w dobrym stanie, ale może być również używana do ostrzenia noży z różnych gatunków stali i innych profesjonalnych noży. Dzięki tej ostrzałce Miyabi ostrzenie noży nigdy nie było prostsze.
Długość: | 21 cm |
Szerokość: | 6 cm |
Wysokość: | 3.5 cm |
Masa: | 0.12 kg |
Idealne do ostrzenia wszystkich noży z gładką krawędzią.
Wstępne ostrzenie uzyskuje się za pomocą wałka diamentowego, wykończenie za pomocą wałka ceramicznego.
Wypustki na spodzie ostrzałki zapewniają stabilność i poczucie bezpieczeństwa podczas ostrzenia.
MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!