

Czy to wołowina, wieprzowina czy drób – ten nóż do mięsa idealnie sprawdza się zarówno podczas przygotowywania potraw, jak również do krojenia gotowych pieczeni. Pochodzi z serii TWIN® Four Star II, a pochodzenie zobowiązuje – nowoczesny wygląd, otrzymany między innymi dzięki pozornemu drobiazgowi - znajdującej się na końcu zrobionego z tworzywa sztucznego uchwytu, nierdzewnej, stalowej aplikacji, wychodzi naprzeciw wygodzie i bezpiecznemu użytkowaniu. Nóż do wędlin Four Star II to uzupełniające się wzajemnie bezpieczeństwo, wygoda i design.
Nóż wyprodukowany został ze specjalnej stali nierdzewnej ZWILLING. Dodatkowo ostrze hartowano lodem, dzięki czemu jest niezwykle wytrzymałe, elastyczne i odporne na korozję. Ponadto wykonanie go z jednego kawałka stali technologią SIGMAFORGE® wpływa na niezwykle precyzyjne cięcie. Biorąc pod uwagę doskonałe właściwości tnące oraz funkcjonalność, wzięcie tego szesnastocentymetrowego ostrza do ręki to prawdziwa przyjemność. To idealne uzupełnienie przyborów kuchennych o narzędzie, z którego korzystać będziemy niezwykle często.
Długość ostrza: | 16 cm | 20 cm |
Długość uchwytu: | 12 cm | 12 cm |
Szerokość: | 2.2 cm | 2.2 cm |
Wysokość: | 3 cm | 3 cm |
Masa: | 0.14 kg | 0.24 kg |
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!