

Ładowanie...
Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami.
Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. W procesie kucia taki laminat dwóch rodzajów stali staje się jednocześnie niezwykle twardy i odporny na pęknięcia. Proces kucia nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane termicznie za pomocą złożonych procesów hartowania i mrożenia (CRYODUR®) Zapewnia to mocne i trwałe ostrze o twardość około 63 w skali Rockwella. Nóż został oszlifowany dwustronnie techniką Honbazuke gwarantującą najwyższy poziom ostrości.
Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.
Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.
Długość ostrza: | 24 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Wysokość: | 3.6 cm |
Masa: | 0.2 kg |
MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWNoże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.
Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.
Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ