Ładowanie...
Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami.
Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. W procesie kucia taki laminat dwóch rodzajów stali staje się jednocześnie niezwykle twardy i odporny na pęknięcia. Proces kucia nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane termicznie za pomocą złożonych procesów hartowania i mrożenia (CRYODUR®) Zapewnia to mocne i trwałe ostrze o twardość około 63 w skali Rockwella. Nóż został oszlifowany dwustronnie techniką Honbazuke gwarantującą najwyższy poziom ostrości.
Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.
Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
- Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
WYMIARY
Długość ostrza: | 24 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.4 cm |
Wysokość: | 3.6 cm |
Masa: | 0.2 kg |
- Przeznaczenie
- Do plasterkowania
- Linia
- 6000MCT
- Materiał
- MC63
- Długość ostrza
- 24 cm
- Twardość ostrza
- 62 - 64 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
MIYABI 6000MCT
MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWIDEALNA RÓWNOWAGA
Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.
WYGLĄD TSUCHIME
Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.
WDZIĘCZNE DREWNO
Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:460:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ