Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - uchwyt
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - uchwyt

Miyabi 6000MCT Nóż Sujihiki

Rozmiar
34078-241-0
1 599,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT
1 599,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że ​​nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami.

Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. W procesie kucia taki laminat dwóch rodzajów stali staje się jednocześnie niezwykle twardy i odporny na pęknięcia. Proces kucia nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane termicznie za pomocą złożonych procesów hartowania i mrożenia (CRYODUR®) Zapewnia to mocne i trwałe ostrze o twardość około 63 w skali Rockwella. Nóż został oszlifowany dwustronnie techniką Honbazuke gwarantującą najwyższy poziom ostrości.

Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.

Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
  • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik

WYMIARY

Długość ostrza: 24 cm
Długość uchwytu: 14 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.4 cm
Wysokość: 3.6 cm
Masa: 0.2 kg
Przeznaczenie
Do plasterkowania
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
24 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 3
    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 3
    Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 199,00 zł
  • 1
    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 3
    Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 899,00 zł

MIYABI 6000MCT

MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:460:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ