

Nóż do wędlin z japońskiej serii ZWILLING Kanren to perfekcyjna kombinacja japońskiego mistrzostwa z niemiecką technologią. Śmiało można więc stwierdzić, że nazwa linii oznaczająca „połączenie” jest absolutnym strzałem w dziesiątkę. Szlif Honbazuke, przepiękny damasceński wzór oraz wygodny, trójnitowy uchwyt czynią go nie tylko niezwykle funkcjonalnym, ale też po prostu cieszą oko każdego, kto ceni są piękno w kuchni.
23-centymetrowe ostrze noża do wędlin ZWILLING Kanren powstało poprzez nałożenie na siebie aż 48 warstw węglowej stali nierdzewnej FC61, co sprawia, że nie tylko jest wytrzymałe i odporne na korozję, ale też odznacza się wybitną twardością. Bez względu na to, czy najdzie Cię chęć na plasterek delikatnej wędliny czy steka – bez problemu ukroi dla Ciebie idealny kawałek. Charakterystyczny dla noży ZWILLING trzpień łączący klingę i uchwyt pozwala na bezpieczną i pozbawioną wysiłku pracę. Nóż do wędlin ZWILLING Kanren to prawdziwy bohater łączący japońską magię samurajskich mieczy z niemiecką perfekcją.
Produkt dostępny w rozmiarze 23 cm.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!