Ładowanie...
Nóż do wędlin z japońskiej serii ZWILLING Kanren to perfekcyjna kombinacja japońskiego mistrzostwa z niemiecką technologią. Śmiało można więc stwierdzić, że nazwa linii oznaczająca „połączenie” jest absolutnym strzałem w dziesiątkę. Szlif Honbazuke, przepiękny damasceński wzór oraz wygodny, trójnitowy uchwyt czynią go nie tylko niezwykle funkcjonalnym, ale też po prostu cieszą oko każdego, kto ceni sobie piękno w kuchni.
23-centymetrowe ostrze noża do wędlin ZWILLING Kanren powstało poprzez nałożenie na siebie aż 48 warstw węglowej stali nierdzewnej FC61, co sprawia, że nie tylko jest wytrzymałe i odporne na korozję, ale też odznacza się wybitną twardością. Bez względu na to, czy najdzie Cię chęć na plasterek delikatnej wędliny czy steka – bez problemu ukroi dla Ciebie idealny kawałek. Charakterystyczny dla noży ZWILLING trzpień łączący klingę i uchwyt pozwala na bezpieczną i pozbawioną wysiłku pracę. Nóż do wędlin ZWILLING Kanren to prawdziwy bohater łączący japońską magię samurajskich mieczy z niemiecką perfekcją.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Ostrze o długości 23 centymetrów - doskonałe do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin
- Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga w stylu damasceńskim
- Wykonane z nierdzewnej stali węglowej FC61 - trwałej i wytrzymałej
- Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
- Wykonany w Japonii
- 30 lat gwarancji
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 23 cm.
- Przeznaczenie
- Do krojenia i filetowania
- Linia
- Kanren
- Materiał
- FC61
- Długość ostrza
- 23 cm
- Twardość ostrza
- 60 - 62 HRC
- Uchwyt
- Micarta
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
Produkty powiązane
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ