Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Tiramisu truskawkowe
Tiramisu truskawkowe
Czas:
20 min
Porcje
5
Składniki
- 250 g cantuccini (włoskie ciasteczka migdałowe) lub innych ciasteczek
- 500 g truskawek
- 50 g cukru
- Sok z 1 cytryny
- 10 łyżek espresso
- 50 g cukru pudru
- 200 g greckiego jogurtu (opcjonalnie: skyr, jogurt naturalny)
- 500 g serka mascarpone
- 1 laska wanilii
Do dekoracji:
- Kilka truskawek
- Kilka ciasteczek cantuccini
- Listki świeżej mięty
Przygotowanie
- Cantuccini przełóż do torby próżniowej z serii Zwilling Fresh & Save i zgnieć je ciężkim przedmiotem (np. garnkiem). Połowę zgniecionych ciasteczek przełóż do 5 szklanek (200 ml) i do każdej dodaj 2 łyżki espresso.
- Połowę truskawek zmiksuj w Blenderze uniwersalnym z serii Zwilling Enfinigy z sokiem z cytryny i 50 g cukru. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
- Jogurt wymieszaj z miąższem waniliowym, cukrem pudrem i serkiem mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
- Połowę przygotowanego kremu mascarpone rozdziel pomiędzy wcześniej przygotowane szklanki z ciasteczkami. Pokrojone truskawki wymieszaj ze zmiksowanymi truskawkami i ułóż je warstwowo w szklankach.
- Powtórz z pozostałymi składnikami i na koniec udekoruj truskawkami, cantuccini i listkami świeżej mięty.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy