Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wegańskie ciastka czekoladowe
Bardzo kruche, pyszne i lekko słodkie ciastka czekoladowe. Idealne jako słodka przekąska dla rodziny i przyjaciół :-)
Wegańskie ciastka czekoladowe
Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 250 g miękkiej wegańskiej margaryny,
- ok 3/4 szklanki cukru pudru,
- 5 łyżek kakao,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- kilka kostek gorzkiej czekolady.
Instrukcja
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni
- Margarynę wyjmij wcześniej z lodówki, ale jej nie roztapiaj
- W tym czasie zagnieć ciasto, możesz to zrobić rękoma lub przy pomocy robota z końcówką do wyrabiania ciasta, ewentualnie w malakserze z nożami S (wtedy jednak trzeba będzie ręką wymieszać), nie używaj do tego wysokoobrotowego blendera!
- Możesz postąpić jak w przypadku ciasta kruchego, czyli pokroić składniki nożem a później je zagnieść ręką.
- Masa po wyrobieniu jest kleista i gęsta, ale nie dodawaj do niej więcej mąki!
- Lep z ciasta nieduże kulki, spłaszczaj je w dłoni i układaj na blaszce ('wyłożonej matą lub papierem do pieczenia) w dużych odstępach od siebie
- Ja zrobiłam duże i ułożyłam je blisko, dlatego moje ciastka mają śmieszne kształty bo zaczęły się ze sobą łączyć
- Nożem pokrój czekoladę w niedużą kostkę i ułóż je na ciastkach.
- Piecz je ok 15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska