Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Batoniki owsiane z czekoladą
Batoniki owsiane z czekoladą
Masz ochotę na odrobinę słodyczy? Oto pyszne batoniki owsiane polane czekoladą. Idealny deser!
Składniki (12 batoników)
- 100 g lekko gorzkiej czekolady
- 200 g płatków owsianych
- 50 g niesłodzonych płatków kukurydzianych
- 70 g migdałów
- 50 g prażonego amarantusa
- 30 g niesłodzonego wiórków kokosowych
- 100 g miodu
- 50 g niesolonego masła
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól
Przygotowanie
- Krok 1/3
Dodaj płatki kukurydziane i migdały do blendera i rozdrabniaj, aż się dokładnie pokruszą. Dodaj do miski amarantus, płatki owsiane, wiórki kokosowe i trochę soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
- Krok 2/3
Dodaj miód, cukier, masło i sok z cytryny do garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez 3 - 4 minuty, aż zgęstnieje. Dodaj miód do miski z suchymi składnikami i wymieszaj. Przełóż mieszaninę do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia i dociśnij, aby spłaszczyć. Studź przez ok. 15 minut.
- Krok 3/3
Użyj boków pergaminu, aby wyjąć batony z naczynia do pieczenia i pokrój je na równe paski. Przełóż z powrotem do naczynia do pieczenia i wstaw do lodówki. W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Schłodzone batony polej rozpuszczoną czekoladą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min. przed podaniem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas oczekiwania: 45 minut