
Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
Masz ochotę na odrobinę słodyczy? Oto pyszne batoniki owsiane polane czekoladą. Idealny deser!
Dodaj płatki kukurydziane i migdały do blendera i rozdrabniaj, aż się dokładnie pokruszą. Dodaj do miski amarantus, płatki owsiane, wiórki kokosowe i trochę soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
Dodaj miód, cukier, masło i sok z cytryny do garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez 3 - 4 minuty, aż zgęstnieje. Dodaj miód do miski z suchymi składnikami i wymieszaj. Przełóż mieszaninę do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia i dociśnij, aby spłaszczyć. Studź przez ok. 15 minut.
Użyj boków pergaminu, aby wyjąć batony z naczynia do pieczenia i pokrój je na równe paski. Przełóż z powrotem do naczynia do pieczenia i wstaw do lodówki. W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Schłodzone batony polej rozpuszczoną czekoladą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min. przed podaniem.
Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy