Czajnik elektryczny Pro Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Crème brûlée
Crème brûlée
Czas:
90 min
Porcje
6
Składniki
- ½ laski wanilii
- 300 ml mleka
- 150 ml śmietanki 30%
- 40 g cukru
- 3 żółtka
- 3 łyżeczki cukru trzcinowego
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki. Pokrój laskę wanilii wzdłuż i zeskrob miąższ. Podgrzej miąższ waniliowy i strąk wraz ze śmietaną, mlekiem i cukrem w czajniku elektrycznym PRO z serii Zwilling Enfinigy do 93°C (ikona filiżanki). Zamieszaj kilka razy.
- Ubij żółtko w osobnej misce, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wyjmij laskę wanilii z czajnika i przelej mieszankę gorącego mleka i śmietany do ubitego żółtka, ciągle mieszając. Całość przelej do filiżanek do espresso (ok. 55 ml).
- Umieść napełnione filiżanki do espresso obok siebie w czajniku i wlej wodę z boku, tak aby filiżanki były zanurzone w wodzie do około dwóch trzecich ich wysokości. Zamknij pokrywkę i podgrzej do 93°C (ikona filiżanki). Włącz funkcję utrzymywania ciepła i pozostaw crème brûlée do zgęstnienia przez około 20 minut. Wyjmij filiżanki z czajnika i wstaw je do lodówki na około 1 godzinę.
- Posyp krem brązowym cukrem i karmelizuj palnikiem flambé, aby uzyskać pożądane zrumienienie. Następnie, rozkoszuj się smakiem tego francuskiego specjału!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Średni