Forma do babki z falistym brzegiem Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Włoskie ciasto czekoladowe z orzeszkami pinii
Włoskie ciasto czekoladowe z orzeszkami pinii
To pyszne ciasto z pewnością nie wytrzyma zbyt długo na stole! Pyszny deser dla miłośników ciast czekoladowych!
Składniki
- 220g gorzkiej czekolady
- 110 g cukru
- 250g masła
- 6 jajek
- 1 cytryna
- 1/4 łyżeczki mielonej wanilii
- 4 łyżki skrobi kukurydzianej
- 70g orzeszków piniowych
Przygotowanie
- Krok 1/5
Rozgrzej piekarnik do 160° z włączonym termoobiegiem. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Następnie dodaj masło i mieszając, rozpuść czekoladę.
- Krok 2/5
Umyj cytrynę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Następnie rozdziel żółtka od białek.
- Krok 3/5
Ubij cukier, żółtka i około połowy skórki z cytryny, aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie ubij białka z łyżeczką soku z cytryny i z resztą cytryny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Krok 4/5
Następnie zmieszaj rozpuszczoną czekoladę z wanilią i wymieszaj z żółtkami. Orzeszki piniowe i mąkę kukurydzianą dodaj do ciasta. Następnie powoli dodawaj ubite białka.
- Krok 5/5
Wyłóż tortownicę z papierem do pieczenia i nasmaruj obręcz. Ciasto wylej na rozłożony papier. Piecz w gorącym piekarniku przez około 40 minut. W razie potrzeby posyp gotowe ciasto czekoladowe odrobiną cukru pudru.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy