Forma do babki z falistym brzegiem Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Włoskie ciasto czekoladowe z orzeszkami pinii
Włoskie ciasto czekoladowe z orzeszkami pinii
To pyszne ciasto z pewnością nie wytrzyma zbyt długo na stole! Pyszny deser dla miłośników ciast czekoladowych!
Składniki
- 220g gorzkiej czekolady
- 110 g cukru
- 250g masła
- 6 jajek
- 1 cytryna
- 1/4 łyżeczki mielonej wanilii
- 4 łyżki skrobi kukurydzianej
- 70g orzeszków piniowych
Przygotowanie
- Krok 1/5
Rozgrzej piekarnik do 160° z włączonym termoobiegiem. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Następnie dodaj masło i mieszając, rozpuść czekoladę.
- Krok 2/5
Umyj cytrynę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Następnie rozdziel żółtka od białek.
- Krok 3/5
Ubij cukier, żółtka i około połowy skórki z cytryny, aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie ubij białka z łyżeczką soku z cytryny i z resztą cytryny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Krok 4/5
Następnie zmieszaj rozpuszczoną czekoladę z wanilią i wymieszaj z żółtkami. Orzeszki piniowe i mąkę kukurydzianą dodaj do ciasta. Następnie powoli dodawaj ubite białka.
- Krok 5/5
Wyłóż tortownicę z papierem do pieczenia i nasmaruj obręcz. Ciasto wylej na rozłożony papier. Piecz w gorącym piekarniku przez około 40 minut. W razie potrzeby posyp gotowe ciasto czekoladowe odrobiną cukru pudru.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Klasyczna, okrągła forma do pieczenia ciast Ballarini Patisserie
Okrągła forma do pieczenia ciast ze stożkiem Ballarini Patisserie
Okrągła głęboka forma do pieczenia Ballarini Patisserie
Regulowana forma do ciast i serników Ballarini Patisserie
Regulowana forma do ciast i serników Ballarini Patisserie z wymiennym dnem