Podudzia z kurczaka z sosem jogurtowym

Podudzia z kurczaka z sosem jogurtowym

Podudzia z kurczaka z sosem jogurtowym

Czas:
20 min

Porcje
6

Składniki

  • 6x podudzia z kurczaka
  • 2 łyżki mieszanki przypraw tandoori
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól,pieprz
  • ¼ łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 1 jajko

Przygotowanie

  1. Umyj podudzia z kurczaka i dokładnie je osusz. Następnie posyp je 1 czubatą łyżkę mieszanki przypraw tandoori i polej olejem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Umieść podudzia na kratce we Frytkownicy Zwilling i piecz przez ok. 12-15 minut w programie "Drób" (200 °C).
  3. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pozostałą mieszanką przypraw tandoori i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Podawaj upieczone podudzia z kurczaka z jogurtowym dipem oraz domowymi frytkami.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty