Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Dip - Ser piwny
Dip - Ser piwny
Czas:
20 min
Porcje
6
Składniki
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki stołowe sosu Worcester
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 250 ml ciemnego piwa (np. Porter)
- 300 g Cheddaru (w kawałku)
- 150 g dojrzałej Goudy (w kawałku)
- Sos Tabasco
- Sól, pieprz cayenne
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki. Szczypiorek umyj, osusz i pokrój drobno. Obierz czosnek. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Dodaj składniki do dzbanka blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: czosnek, sos Worcester, musztarda, piwo, sól, pieprz cayenne.
- Zamknij dzbanek blendera pokrywką. Ustaw blender ręcznie na poziom 1. Stopniowo dodawaj ser przez otwór w pokrywce. Po dodaniu całego sera, przekręć pokrętło blendera do poziomu 6 i wymieszaj całość aż do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec dodaj i wymieszaj szczypiorek na poziomie 3. Dopraw ser piwny solą i pieprzem cayenne do smaku.
- Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywkę, przełóż ser piwny do mini Cocotte Staub i chłódź w lodówce przez ok. 2 godz.
- Podawaj z paluszkami chlebowymi lub kawałkami świeżego, żytniego chleba.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy