Smoothie pomarańczowo – jagodowo – jabłkowe

Smoothie pomarańczowo – jagodowo – jabłkowe

Smoothie pomarańczowo – jagodowo – jabłkowe

Czas:
10 min

Porcje
6

Składniki

  • 400 ml schłodzonego soku jabłkowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 pomarańcze
  • 6 gramów świeżo startego imbiru
  • 300 g mrożonych jagód

Przygotowanie

  1. Pomarańcze umyć w gorącej wodzie, osuszyć. Obierz pomarańcze łącznie z białą skórką i pokrój miąższ na ćwiartki. Obierz imbir i zetrzyj go na tarce o drobnych oczkach.
  2. Składniki umieść w blenderze wysokowydajnym z serii Zwilling Enfinigy Pro w pojemniku miksującym, w następującej kolejności: sok jabłkowy, syrop klonowy, pomarańcze, imbir, mrożone jagody.
  3. Wybierz program Smoothie i rozpocznij proces mieszania jednym naciśnięciem przycisku.
  4. Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywkę i przełóż smoothie do szklanek.

Wskazówka: Latem koktajl można również przygotować ze świeżymi jagodami – będzie tak samo pyszny i zdrowy.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy