Aioli

Aioli

Aioli

Czas:
10 min

Porcje
1

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4,5 szklanki oleju roślinnego

Przygotowanie

  1. Umieść składniki w kielichu blendera Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: czosnek, jajka, musztarda, sól, cukier i biały ocet winny. Zamknij pokrywkę i wybierz program: Smoothie.
  2. Następnie ustaw prędkość blendera na 1 stopień i powoli wlewaj olej przez otwór w pokrywie, cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wyłącz blender.
  3. Gotowe aioli dopraw solą i cukrem i podawaj od razu lub przechowuj w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętych pojemnikach z serii Zwilling Fresh & Save.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty