Spieniacz do mleka Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kremowa kawa karmelowa
Kremowa kawa karmelowa
Czas:
10 min
Porcje
2
Składniki
- 100 ml śmietanki 30%
- 200 ml mleka lub zamiennika roślinnego
- 250 ml gorącej kawy
- 1 łyżka stołowa mieszanki przypraw do kakao
- 3 łyżki stołowe sosu karmelowego
- 2 łyżeczki pokruszonych orzechów laskowych
Przygotowanie
- Przelej śmietankę do spieniacza do mleka z serii Zwilling Enfinigy, nałóż pokrywkę, ustaw program zimnej pianki mlecznej i ubij śmietankę do uzyskania sztywnej konsystencji. Następnie przełóż krem do osobnej miseczki i umyj spieniacz.
- Do spieniacza do mleka wlej mleko (lub jego roślinny zamiennik), 1 łyżkę sosu karmelowego, nałóż pokrywkę i ustaw program ciepłej mlecznej pianki.
- Do gorącej kawy dodaj mieszankę przypraw kakaowych i przelej ją do dwóch szklanek np. z serii Zwilling Sorrento Latte macchiato. Na wierzch przełóż przygotowaną wcześniej karmelową pianką, następnie ubity wcześniej śmietankowy krem i udekoruj pozostałym sosem karmelowym oraz pokruszonymi orzeszkami laskowymi.
Wskazówka: Przygotuj świeżą kawę za pomocą ekspresu do kawy z serii ZWILLING ENFINIGY.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy