Kawa cold brew – kawa „parzona” na zimno

Kawa cold brew – kawa „parzona” na zimno

Kawa cold brew – kawa „parzona” na zimno

Czas:
10 min

Porcje
4-6

Składniki

  • 160 g ziaren kawy
  • 800 ml zimnej wody
  • Kostki lodu do podania, do smaku

Przygotowanie

  1. Zmiel świeże ziarna kawy w elektrycznym młynku do kawy ZWILLING ENFINIGY. Następnie zmieloną kawę umieść w dzbanku ekspresu do kawy z serii Zwilling Enfinigy i dodaj zimną wodę.
  2. Przykryj i odstaw do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie, przelej zimny napar przez sitko by odcedzić fusy z kawy. Do szklanek z serii Zwilling Sorrento włóż kostki lodu i zalej je naparem kawowym.
  3. Tak przygotowaną kawę możesz podawać także z syropem smakowym np. waniliowym czy karmelowym.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy