Młynek do kawy Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kawa Dalgona – kawa parzona po koreańsku
Kawa Dalgona – kawa parzona po koreańsku
Czas:
20 min
Porcje
2
Składniki
- 1 podwójne espresso
- 50 g cukru brązowego
- 6 kostek lodu
- 200 ml mleka (alternatywnie napój roślinny)
Przygotowanie
- Odmierz odpowiednią ilość ziaren kawy i przesyp je do młynka do mielenia kawy Zwilling Enfinigy. Ustaw grubość mielenia ziaren na ikonę espresso i określ ilość mielenia na 2 filiżanki. Zmielone ziarna umieść w filtrze ekspresu do kawy Zwilling Enfinigy. Dodaj wodę i ustaw poziom parzenia na espresso.
- Do spieniacza do mleka Zwilling Enfinigy wsyp cukier. Zalej go gorącym espresso i uruchom program zimnej pianki z mleka. Przelej tak przygotowaną piankę kawową do szklanki z serii Zwilling Sorrento.
- Umyj spieniacz do mleka Zwilling Enfinigy i wlej do niego mleko lub napój roślinny. Uruchom program zimnej pianki mlecznej.
- Do szklanek z serii Zwilling Sorrento włóż kostki lodu. Następnie – polej je zimnym i spienionym mlekiem a na wierzch nałóż wcześniej przygotowaną piankę kawową.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy