Garnek żeliwny dynia Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Curry dyniowe z kiełbasą chorizo
Curry dyniowe z kiełbasą chorizo
Czas:
30 min
Porcje
4
Składniki
- 700 g dyni
- pół kalafiora
- 150 g kiełbasy (chorizo lub innej suszonej)
- 400 g ugotowanej ciecierzycy (lub z puszki)
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku świeżego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka kurkumy
- 1 łyżeczka tymianku suszonego
- szczypta papryki chilli mielonej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Dynię umyj, obierz i pokrój w kawałki. Kalafiora umyj i podziel na małe różyczki.
- W garnku żeliwnym Staub rozgrzej olej. Cebulę posiekaj i wrzuć do garnka, zeszklij. Czosnek pokrój w drobniutkie kawałki, dodaj do cebuli i smaż przez ok 1 minutę. Dodaj kurkumę i smaż przez kilka minut.
- Do garnka przełóż dynię i kalafior i zalej je wrzątkiem. Całość duś na małym ogniu przez ok 20 minut.
- Na koniec dodaj przyprawy, pokrojoną kiełbasę oraz odsączoną i opłukaną ciecierzycę. Danie duś jeszcze przez 5 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy