Toster duży z podgrzewaczem do bułek Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Jajka po benedyktyńsku z opiekanymi bułeczkami
Jajka po benedyktyńsku z opiekanymi bułeczkami
Czas:
20 min
Porcje
4
Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżka stołowa octu winnego
- 1 łyżeczki soli
- Garść listków szpinaku
- 8 plasterków boczku
- 2 bułki
- 20 g masła
- 4 łyżki sosu holenderskiego
Przygotowanie
Przygotowanie jajek po benedyktyńsku:
- Do wrzącej i lekko osolonej wody z dodatkiem octu wrzucaj jajka bezpośrednio po rozbiciu skorupki. Gotuj je 3 – 4 minuty, podczas gotowania delikatnie zamieszaj wodę w celu „zawinięcia” białka na żółtko.
- Po ugotowaniu, jajka wyjmij ostrożnie łyżką cedzakową na płaski talerz wyłożony wcześniej ręcznikiem papierowym.
Przygotowanie pieczywa:
- Bułeczki przekrój na pół i włóż do tostera z serii Zwilling Enfinigy. Ustaw regulację opiekania na „2” i włącz toster. Po upieczeniu posmaruj podpieczone kromki masłem.
- Boczek obsmaż na suchej patelni aż do całkowitego wytopienia się z niego tłuszczu
Na koniec, na przypieczone bułki z masłem, połóż kilka listków umytych wcześniej liści szpinaku. Przełóż usmażone plastry boczku oraz jajka w koszulkach. Całość udekoruj sosem holenderskim.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy