Plastikowy lunch box Zwilling Fresh & Save
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wiosenna kanapka warzywna
Wiosenna kanapka warzywna
Czas:
20 min
Porcje
2
Składniki
- 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa
- 4 liście sałaty
- 80 g kolorowych mini papryczek
- 80 gramów marchewki
- 100 g ogórka
- 3 rzodkiewki
- 15 g nasion słonecznika
- 100 g ziołowego serka śmietankowego (lub innego - wedle uznania)
- 1 pudełko rzeżuchy
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Odmierz dokładnie i zważ składniki. Umyj i osusz liście sałaty. Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Odłóż je na razie na bok.
- Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Umyj ogórka zielonego i zetrzyj go na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój paprykę w drobną kostkę.
- Tak przygotowane warzywa z kroku 2 wymieszaj z serkiem śmietankowym, dodaj pestki słonecznika, sól, pieprz i wszystko razem dobrze wymieszaj.
- Pieczywo przekrój na kromki i włóż je do dużego tostera z serii Zwilling Enfinigy. Podpiecz w ulubionym programie, tak by były delikatnie chrupiące.
- Na podpieczonych tostach ułóż liście sałaty, następnie przełóż na nie serek z warzywami i udekoruj świeżymi rzodkiewkami.
Przykryj tak przygotowaną kanapkę drugą kromką podpieczonego wcześniej w tosterze chleba i ciesz się smakiem kanapki od razu lub przełóż ją do plastikowego lunch boxa Zwilling Fresh & Save i ciesz się smakiem w dowolnej chwili!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy