Indyk w marynacie curry

Indyk w marynacie curry

Indyk w marynacie curry

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki curry
  • Przyprawy – sól, pieprz, słodka papryka, suszony rozmaryn
  • Dodatkowo - 0,5kg filetów z piersi indyka

Przygotowanie

  1. Przyprawy przekładamy do moździerza Zwilling Spices i rozcieramy.
  2. W odrębnej miseczce dodajemy oliwę, starty czosnek, kurkumę, curry oraz utarte w moździerzu przyprawy. Tak przygotowaną marynatę odkładamy na pół godziny do wymieszania się smaków.
  3. Filety z indyka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacinamy je i silikonowym pędzelkiem nakładamy marynatę.
  4. Zamarynowane mięso wkładamy do torby próżniowej Zwilling Fresh & Save i odsysamy powietrze przy pomocy pompy próżniowej. Odkładamy całość do lodówki na 24h.
  5. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej patelni dokładnie z każdej strony aż do zarumienienia. Przed podaniem warto skropić gotowe danie sokiem świeżo wyciśniętej cytryny lub pomarańczy.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty