Moździerz i tłuczek Zwilling Spices
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Indyk w marynacie curry
Indyk w marynacie curry
Składniki
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kurkumy
- pół łyżeczki curry
- Przyprawy – sól, pieprz, słodka papryka, suszony rozmaryn
- Dodatkowo - 0,5kg filetów z piersi indyka
Przygotowanie
- Przyprawy przekładamy do moździerza Zwilling Spices i rozcieramy.
- W odrębnej miseczce dodajemy oliwę, starty czosnek, kurkumę, curry oraz utarte w moździerzu przyprawy. Tak przygotowaną marynatę odkładamy na pół godziny do wymieszania się smaków.
- Filety z indyka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacinamy je i silikonowym pędzelkiem nakładamy marynatę.
- Zamarynowane mięso wkładamy do torby próżniowej Zwilling Fresh & Save i odsysamy powietrze przy pomocy pompy próżniowej. Odkładamy całość do lodówki na 24h.
- Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej patelni dokładnie z każdej strony aż do zarumienienia. Przed podaniem warto skropić gotowe danie sokiem świeżo wyciśniętej cytryny lub pomarańczy.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy