Domowe hamburgery

Domowe hamburgery

Domowe hamburgery

Czas:
30 min

Porcje
6

Składniki

  • 500 g świeżego mięsa wołowego
  • 500 g świeżego mięsa wieprzowego
  • 2 małe cebule
  • 50 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • Sos Tabasco
  • Sól, pieprz
  • Olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

  1. Zważ i odmierz wszystkie składniki.
  2. Obierz cebulę i pokrój w ćwiartki. Mięso pokrój w małe kosteczki.
  3. Dodaj połowę ćwiartek cebuli do kielicha blendera z serii Zwilling Enfinigy. Następnie, dodaj kostki mięsa wołowego i przykryj pokrywką. Wybierz funkcję: Pulse i naciśnij przycisk 5 razy przez 1-2 sekundy, aż mięso i cebula zostaną posiekane do pożądanej wielkości. Wyjmij posiekane mięso i włóż do miski.
  4. Dodaj pozostałe ćwiartki cebuli wraz z wieprzowiną do blendera i jeszcze raz użyj funkcji: Pulse 5 razy przez 1-2 sekundy, aż uzyskasz pożądany efekt. Zdejmij pokrywkę i dodaj mięso do wcześniej posiekanego mięsa wołowego.
  5. Do miski z mięsem dodaj jajko, musztardę, sos Worcester, sól, pieprz i kilka kropel Tabasco. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
  6. Uformuj z masy hamburgery o wadze około 100 g każdy i usmaż na patelni grillowej równomiernie z obu stron.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty