Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Burger z grilla
Grillowanie kiełbasek to klasyka każdego, polskiego grilla, nawet dzieci mogą to zrobić :) Więc jeśli chcesz zaimponować swoim gościom na imprezie z grillem, zaserwuj im coś niezapomnianego, jak na przykład dobry, soczysty burger :) Osobiście lubię go przyrządzać, ponieważ jest bardzo łatwy do przygotowania i potrzebuje tylko 6 minut na grillu. Smacznego! :)
Burger z grilla
Składniki
- 500 g mięsa mielonego, 4 porcje (70% mięsa wołowego i 30% wieprzowiny to dobre połączenie)
- 2 łyżki sosu Worchester
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 4 łyżki musztardy Dijon (lub jakiejkolwiek innej ostrej musztardy)
- 4 plasterki żółtego sera (na przykład cheddar)
- Do serwowania: 4 bułeczki burgerowe, pokrojone pomidory, ogórki kiszone, liście sałaty, musztarda, ketchup, majonez (lub jakikolwiek inny z ulubionych dodatków do burgera)
Przygotowanie
- Zmieszaj mięso mielone z sosem Worchester i dopraw solą i pieprzem.
- Podziel mięso na 4 równe kulki, a następnie spłaszcz je na kształt burgera.
- Podgrzej grill do 150 ° C. Po umieszczeniu mięsa na ruszcie mięso powinno skwierczeć. Ponadto, jeśli nie masz grilla z pokrywką, będziesz potrzebować metalowej lub szklanej miski, aby przykryć mięso podczas grillowania.
- Gdy grill już się rozgrzeje, umieść mięso na ruszcie i przykryj pokrywą (lub przygotowaną miską).
- Grilluj przez 2 minuty, a następnie obróć mięso. Posmaruj wierzch każdego hamburgera 1/2 łyżki musztardy Dijon, przykryj pokrywką i grilluj przez 2 minuty.
- Jeszcze raz obróć hamburgery, posmaruj górę musztardą i na każdym z nich połóż kawałek sera.
- Przykryj pokrywką i grilluj jeszcze przez 2 minuty.
- Podawaj hamburgery natychmiast po zdjęciu z grilla :)
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil