Garnek żeliwny owalny Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Chleb z orzechami włoskimi
Chleb z orzechami włoskimi
Czas:
3.5 godziny
Porcje
8
Składniki
- 10 g drożdży instant
- 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki pszennej typ 750
- 1 łyżeczka soli
- 100 g orzechów włoskich
- 400 ml wody
Przygotowanie
- Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, sól, cukier oraz posiekane orzechy. Wymieszaj. Dodaj wodę i wyrób ciasto ręcznie aż do uzyskania gładkiej, jednolitej kulki. Przykry ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 2 h.
- W międzyczasie, garnek żeliwny natłuszczamy masłem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240°C przez ok. 30 minut.
- Po tym czasie, wyjmujemy garnek i delikatnie wkładamy do niego kulkę z ciasta chlebowego. Garnek z ciastem chlebowym wkładamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 220°C pod przykryciem przez ok 30 minut. Po tym czasie, zdejmujemy pokrywkę, zmniejszamy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze przez ok 20 minut.
- Po wyciągnięciu z piekarnika gorący chleb od razu wyjmujemy z garnka żeliwnego. Po wystudzeniu, chleb jest gotowy do spożycia.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy