

Ładowanie...
Bezpieczne przechowywanie i ostrość przez całe lata użytkowania bez konieczności ręcznego ostrzenia. Samoostrzący blok ZWILLING z technologią KIS zatroszczy się o Twoje noże ostrząc je każdorazowo podczas wkładania i wyciągania z otworu. Nieważne, czy jesteś profesjonalnym kucharzem, czy amatorem uwielbiającym krzątać się po kuchni - ostrość i jakość noży jest niezwykle istotna. Prosty, przemyślany mechanizm polega na umieszczeniu pod optymalnym kątem dwóch ceramicznych osełek w każdym otworze dla noża o gładkim ostrzu. Aby ułatwić umieszczenie noży w odpowiednich otworach, obok każdego z nich znajduje się mały piktogram, mówiący o tym, co powinno się znaleźć się w środku. Swoje miejsce ma więc 10-centymetrowy nóż do warzyw i owoców, nóż uniwersalny z ostrzem o długości 13 cm, nóż do wędlin - 20 cm, nóż szefa kuchni – 20 cm, nóż do pieczywa – 20 cm jak również wielofunkcyjne nożyce kuchenne. Imponujące są jednak nie tylko właściwości bloku, ale też jego wygląd. Brązowe drewno jesionowe, z którego został wykonany, jest eleganckie i przyciąga wzrok jednocześnie wpasowując się do każdej kuchni.
W skład zestawu wchodzi:
Nóż do warzyw i owoców | Nóż uniwersalny z ząbkami | Nóż do wędlin | Nóż szefa kuchni | Nóż do pieczywa | |
Długość ostrza: | 10 cm | 13 cm | 20 cm | 20 cm | 20 cm |
Długość uchwytu: | 11.9 cm | 11.9 cm | 12.9 cm | 13.5 cm | 12.9 cm |
Nóż doskonały w formie i funkcji. Seria noży Pro zapewnia każdemu kucharzowi odpowiednie narzędzie tnące do gotowania z pasją. Od noży do obierania, poprzez noże kuchenne, po noże do dekoracji, seria ta oferuje duży wybór w klasycznym, ponadczasowym wzornictwie i gwarantuje doskonałą jakość spełniającą najwyższe wymagania. Hartowane lodem ostrza FRIODUR sprawiają, że noże są wyjątkowo trwałe i odporne na korozję. Noże SIGMAFORGE wykute z jednego kawałka są precyzyjnie kute, dzięki czemu zapewniają idealne utrzymanie krawędzi, a także twardość i elastyczność.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWOstrzenie V-Edge odbywa się w trzech krokach i po obu stronach ostrza - dla ostrości i precyzji.
Dzięki zastosowaniu technologii SIGMAFORGE, noże serii Zwilling Pro są precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali.
Proces hartowania w lodzie zapewnia dobrą elastyczność i odporność na korozję.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ