Ładowanie...
Noże szefa kuchni ZWILLING to kunszt połączony z innowacyjnym designem i wysokiej jakości materiałami. Nóż szefa kuchni o długości 20 cm o tradycyjnym wyglądzie z serii ZWILLING® Pro zachwyca również swoją funkcjonalnością, ponieważ ergonomiczny uchwyt sprawia, że jest wygodny w trzymaniu. Nóż jest wykuty z jednego kawałka stali, a ostrze FRIODUR® jest specjalnie hartowane w lodzie, co nadaje nożowi szczególnie solidną i ostrą krawędź. Płynne przejścia zapobiegają gromadzeniu się brudu, a tym samym zapewniają odpowiednią higienę. Z tym nożem dokładne cięcie nie jest wyzwaniem.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkowo długą trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING: Noże te są stabilne, odporne na korozję i jednocześnie elastyczne
- Noże SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
- Krawędź ostrza V-Edge zapewnia długotrwałą ostrość, a tym samym zapewnia niezmiennie wysoką i precyzyjną wydajność cięcia
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami: do niemęczącej i bezpiecznej pracy z nożem
WYMIARY
Długość: | 33 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Długość uchwytu: | 13 cm |
Wysokość: | 5 cm |
Szerokość: | 1.9 cm |
Szerokość ostrza: | 0.3 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.9 cm |
Masa: | 0.26 kg |
- Przeznaczenie
- Noże szefa kuchni
- Linia
- Pro
- Materiał
- Specjalny stop
- Długość ostrza
- 20 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING PRO
Nóż doskonały w formie i funkcji. Seria noży Pro zapewnia każdemu kucharzowi odpowiednie narzędzie tnące do gotowania z pasją. Od noży do obierania, poprzez noże kuchenne, po noże do dekoracji, seria ta oferuje duży wybór w klasycznym, ponadczasowym wzornictwie i gwarantuje doskonałą jakość spełniającą najwyższe wymagania. Hartowane lodem ostrza FRIODUR sprawiają, że noże są wyjątkowo trwałe i odporne na korozję. Noże SIGMAFORGE wykute z jednego kawałka są precyzyjnie kute, dzięki czemu zapewniają idealne utrzymanie krawędzi, a także twardość i elastyczność.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWOSTRZE V-EDGE DLA DŁUGOTRWAŁEJ OSTROŚCI
Ostrzenie V-Edge odbywa się w trzech krokach i po obu stronach ostrza - dla ostrości i precyzji.
KUTE Z JEDNEGO KAWAŁKA STALI
Dzięki zastosowaniu technologii SIGMAFORGE, noże serii Zwilling Pro są precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali.
OSTRZE UTWARDZANE TECHNOLOGIĄ FRIODUR
Proces hartowania w lodzie zapewnia dobrą elastyczność i odporność na korozję.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:320:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ