Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa z czerwonej kapusty
Zupa z czerwonej kapusty
Czas:
40 min
Porcje
4
Składniki
- 500 g czerwonej kapusty
- 1 cebula
- Trzy małe jabłka
- 4 ziemniaki
- Dwie łyżki sosu sojowego
- 500 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki crème fraîche lub innej śmietany 30%
- Sól morska
- Sok cytrynowy
- 50 g nasion dyni
- Pieprz
- Gałka muszkatołowa
- Łyżeczka masła
- Olej rzepakowy
Przygotowanie
- Drobno posiekaj czerwoną kapustę i cebulę. Ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę.
- Podsmaż cebulę na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Kiedy cebula będzie już zeszklona, dodaj do niej sos sojowy i duś aż do jego odparowania.
- Do dużego garnka dodaj kapustę, jabłka i ziemniaki oraz podsmażoną cebulę. Dodaj bulion warzywny oraz wodę i gotuj ok 30 minut. Po tym czasie dodaj do zupy łyżeczkę masła oraz śmietanę i dalej gotuj przez ok 7 minut.
- Następnie zmiksuj zupę na gładki krem, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Udekoruj nasionami dyni i podawaj od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy