Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Czas:
70 min
Porcje
4
Składniki
- 500 g makaronu spaghetti
- 600 g mielonej wołowiny
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 100 g selera
- 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
- 800 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml bulionu wołowego
- 400 ml wody
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżka suszonego tymianku
- Sól
- Pieprz
- Olej roślinny
- Tarty parmezan
Przygotowanie
- Czosnek drobno posiekaj. Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Podobnie pokrój marchew i seler.
- Olej podgrzej w garnku lub głębokiej patelni Ballarini i podsmaż czosnek, cebulę, marchewki i seler. Dodaj mieloną wołowinę i smaż na średnim ogniu przez ok. 8-10 minut, cały czas mieszając.
- Do garnka dolej czerwone wino. Dodaj przecier pomidorowy, bulion wołowy i wodę. Dopraw do smaku oregano, tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Gotuj na średnim ogniu (bez przykrycia) przez ok. 1 godzinę.
- Gdy sos jest już będzie prawie gotowy, ugotuj makaron al dente. Osusz go i dodaj do sosu. Dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp tartym parmezanem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Garnek żeliwny owalny Ballarini Bellamonte
Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Granitowa patelnia sauté z 2 uchwytami Ballarini Murano
Granitowa patelnia sauté z 2 uchwytami i pokrywką Ballarini Murano
Grillowa patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Głęboka patelnia granitowa indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Ferrara