Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Spaghetti frutti di mare (z owocami morza)
Spaghetti frutti di mare (z owocami morza)
Czas:
20 min
Porcje
2
Składniki
- 400 g mrożonej mieszanki owoców morza
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 puszka pomidorów w zalewie
- ½ szklanki białego, wytrawnego wina
- 3 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
- Kilka sztuk pomidorków koktajlowych
- Ok 200 g makaronu spaghetti
Przygotowanie
- Mieszankę owoców morza rozmroź i osusz.
- Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, ułóż na rozgrzanej, posmarowanej oliwą patelni. Smaż chwilę do zarumienienia.
- W dużym garnku zagotuj wodę. Wstaw makaron i ugotuj go al dente.
- W czasie, gdy makaron się gotuje, przygotuj sos. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z masłem. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek, wlej wino i dodaj pomidory z puszki. Gotuj przez ok 6 minut.
- Do pomidorów dodaj owoce morza, wymieszaj i gotuj pod przykryciem ok 3 - 4 minut. Dopraw solą, pieprzem.
- Odcedź makaron i przełóż go na talerze. Dodaj owoce morza w sosie pomidorowym i całość udekoruj podsmażonymi pomidorkami koktajlowymi.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Granitowa patelnia sauté z 2 uchwytami Ballarini Murano
Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Głęboka patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Garnek wysoki Demeyere Apollo 7
Garnek wysoki Demeyere Atlantis 7
Garnek wysoki do zupy z pokrywką Zwilling Pro
Garnek wysoki do zupy z pokrywką Zwilling Pro S