Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Smażone kalmary z warzywami
Smażone kalmary z warzywami
Czas:
10 min
Porcje
4
Składniki
- 16 kalmarów
- 1 czerwona i 1 żółta papryka, bez pestek i pokrojona w cienkie paski
- 1 cukinia, oczyszczona, pokrojona na ćwiartki i pokrojona w cienkie plasterki
- 200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki
- 30 g kaparów
- 30 g czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 2 szalotki pokrojona w cienkie plasterki
- 1 mała czerwona papryczka chilli, pozbawiona pestek i drobno posiekana
- 2 drobno posiekane gałązki tymianku i bazylii
- Sól
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 100 ml soku pomidorowego
Przygotowanie
- Najpierw wyczyść kałamarnicę. W tym celu należy zdjąć skórę pod bieżącą wodą, odwrócić rurki na lewą stronę i wyczyścić. Odcedź kalmary na sitku.
- Rurki pokrój na trzy części i szybko podsmaż na oliwie z oliwek na dużej patelni z szalotką. Następnie na patelnię wrzucamy paski cukinii, doprawiamy pieprzem i smażymy ok. 7 min. Dodaj kapary, paprykę, czosnek, oliwki, pomidory, chilli i zioła. Dobrze wymieszaj.
- Na koniec dodaj sok pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem i podawaj z ciabattą oraz kieliszkiem białego wina.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy