Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Krewetki w maśle ziołowym
Krewetki w maśle ziołowym
Czas:
10 min
Porcje
4
Składniki
- 16 krewetek królewskich (obranych)
- 100 g mąki
- 6–7 łyżek oliwy z oliwek
- 2 ząbki grubo posiekanego czosnku
- Sól
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 10 listków bazylii
- 50 g masła ziołowego
Przygotowanie
- Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek, usmaż czosnek, następnie dodaj do niego obrane krewetki i smaż całość przez ok 5 minut. Dopraw solą i pieprzem i przełóż krewetki na talerz.
- Umyj 250 g pomidorków koktajlowych, osusz je i przekrój na pół. Liście bazylii pokrój w paski i wrzuć na rozgrzaną na patelnię, krótko podsmaż. Dodaj 50 g masła ziołowego i 2-3 łyżki oliwy z oliwek, smaż. Następnie dodaj krewetki i smaż na średnim ogniu przez kolejne 2-3 min. Krewetki powinny być „średnio ugotowane” i nadal przezroczyste w środku.
- Podawaj ze świeżym pieczywem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy