Sos winegret

Sos winegret

Sos winegret

Czas:
5 min

Porcje
6

Składniki

  • 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta suszonych ziół

Przygotowanie

  1. Odmierz dokładnie wszystkie składniki.
  2. Do blendera z serii Zwilling Enfinigy przełóż wszystkie składniki i zamknij kielich pokrywką. Ustaw blender na program: 1.
  3. Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywkę i przełóż gotowy sos winegret do oddzielnego pojemnika.
  4. Podawaj jako dodatek do ulubionej sałaty.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty