Domowy hummus w 15 minut!

Domowy hummus w 15 minut!

Domowy hummus

Czas:
15 min

Porcje
4

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka gotowanej ciecierzycy
  • Sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka stołowa pasty tahini (pasty sezamowej)
  • ½ łyżeczki soli
  • Świeżo zmielony pieprz
  • ¼ łyżeczki mielonego kminku

Przygotowanie

  1. Zważ i odmierz wszystkie składniki. Obierz czosnek, odcedź ciecierzycę z zalewy.
  2. Dodaj składniki do blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: ciecierzyca, sok z cytryny, tahini, czosnek, przyprawy. Zamknij pokrywkę, umieść kielich na blenderze i ustaw na program: Smoothie.
  3. Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywkę, ponownie dopraw, wymieszaj delikatnie łyżką i przełóż hummus do pojemnika próżniowego Zwilling z serii Fresh & Save. Hummus będzie najlepiej smakował najwcześniej 2h od momentu jego zrobienia.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty