Czajnik elektryczny Pro Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowe ogórki korniszonowe
Domowe ogórki korniszonowe
Czas:
20 min
Porcje
6
Składniki
- 2 kg małych ogórków gruntowych
- 1.5 ltr wody
- 1 szklanki octu 10%
- ½ szklanki cukru
- 1 mała cebula
- 1 marchewka
- 1 pęczek kwiatów kopru
- ½ łyżki soli
- ½ łyżki ziela angielskiego
- 6 liści laurowych
Przygotowanie
- Ogórki gruntowe dokładnie umyj i pokrój w plastry. Marchewkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebule pokrój w piórka.
- Na dnie wyparzonych słoików ułóż kwiaty kopru, marchewkę i cebulę. Dodaj pieprz i gorczycę.
- Do słoików włóż ogórki. Ułóż je dość ciasno w słoikach.
- W czajniku z serii Zwilling Enfinigy zagotuj 1.5 ltr wody w 100°C, wcześniej dodając do niej cukier, ocet i przyprawy. Zalej ogórki przygotowaną zalewą. Pamiętaj, że wszystkie ogórki powinny zostać zakryte.
- Słoiki mocno zakręć i odstaw do góry dnem na co najmniej 12 godzin (najlepiej na całą noc).
- Korniszony schowaj w spiżarni, piwnicy lub innym ciemnym i chłodnym miejscu. Będą gotowe do jedzenia po ok. 1 miesiącu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy