Sałatka z brokułem i mango

Sałatka z brokułem i mango

Sałatka z brokułem i mango

Czas:
45 min

Porcje
2 - 4

Składniki

  • 1 brokuł (ok. 400-500 g)
  • 1 czerwona papryka
  • ½ dojrzałego mango
  • 100 g orzechów nerkowca (prażonych i solonych)
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz cayenne

Przygotowanie

  1. Brokuły oczyść i przedziel na małe różyczki.
  2. W rondelku wodę, dodaj brokuł i gotuj go przez kilka minut aż będzie al dente.
  3. Paprykę umyj, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Mango obierz, przekrój na pół, usuń pestkę, pozostały miąższ pokrój w drobną kostkę.
  4. Odłóż część orzechów nerkowca do przyozdobienia na wierzch, a resztę włóż do kielicha blendera uniwersalnego z serii Zwilling Enfinigy. Dodaj jogurt, sól i pieprz cayenne. Zmiksuj dressing na niskich obrotach blendera aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  5. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z przygotowanym dressingiem i dopraw nim sałatkę. Przełóż tak przygotowaną sałatkę z brokułem i mango do pojemnika próżniowego z serii Zwilling Fresh & Save i wstaw do lodówki na ok 30 minut.
  6. Całość posyp pozostałymi orzechami nerkowca i podawaj z pieczywem bądź grillowanymi kawałkami kurczaka.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty