Czajnik elektryczny Pro Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z kuskusem
Sałatka z kuskusem
Czas:
20 min
Porcje
6
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki
- 1 gałązka mięty
- 1 cytryna
- 300 ml wody
- 2 łyżeczki przyprawy marokańskiej (np. Ras El Hanou)
- 200 g kaszy kuskus
- 50 g cebuli dymki
- 250 g pomidorów
- 200 g ogórka
- 200 g żółtej papryki
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 50 g prażonych orzeszków pinii
- 1 łyżka stołowa miodu
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki. Obierz i pokrój drobno czosnek. Umyj i posiekaj zioła. Cytrynę umyj, osusz, zetrzyj skórkę i wycisnąć sok.
- Do czajnika elektrycznego z serii Zwilling Enfinigy dodaj wodę, skórkę i sok z cytryny, czosnek, posiekane zioła i przyprawę marokańską (ras el hanout).
- Zagotuj całość aż do uzyskania 100°C i pozostaw do zaparzenia przez kolejne 10 minut.
- Po tym czasie, do miseczki z kuskusem przelej przygotowaną zalewę z cytryną, ziołami i przyprawą marokańską. Delikatnie wymieszaj i pozostaw na ok 20 minut aż kuskus nasiąknie zalewą.
- Cebulę dymkę umyj i pokrój. Umyj i pokrój pomidory, ogórek i paprykę.
- Dodaj wszystkie powyższe składniki, a także oliwę z oliwek i orzeszki pinii do kuskusu, i dobrze wymieszaj. Sałatkę z kuskusem dopraw solą i pieprzem oraz skrop miodem na wierzchu.
- Podawaj jako osobne dane lub lekka przystawka z kawałkiem pieczywa.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy