Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe

Czas:
30 min

Porcje
12

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 80 g kakao
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g mleka
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 2 duże jajka
  • 100 g roztopionego masła

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C.
  2. W dużej misce wymieszaj mleko, jogurt, jajka i masło. Po dokładnym wymieszaniu dodaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy.
  3. Przełóż ciasto do mini cocotte Staub (potrzebujesz 12 sztuk, możesz także użyć papierowych papilotek do muffinek) i piecz przez ok 25 minut. Po tym czasie pozostaw je do wystygnięcia i podawaj bezpośrednio w mini cocotte Staub.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty