Kwadratowa forma do wypieków Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasteczka dyniowe z czekoladą
Ciasteczka dyniowe z czekoladą
Czas:
15 min
Porcje
16
Składniki
- ½ szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki imbiru
- ½ łyżeczki sody
- ½ łyżeczki soli
- ¾ szklanki purée z dyni
- ¼ szklanki oleju rzepakowego
- ¾ szklanki cukru
- ½ tabliczki gorzkiej czekolady
Przygotowanie
- Nagrzej piekarnik do 180°C.
- W dużej misce połącz suche składniki, w mniejszej wymieszaj przy pomocy miksera olej razem z cukrem. Następnie dodaj purée z dyni i wszystko ponownie zmiksuj.
- Powoli dodawaj mokre składniki do suchych, mieszając wszystko drewnianą szpatułką.
- Na końcu dodaj pokruszoną czekoladę i ponownie wymieszaj szpatułką ciasto.
- Na prostokątnej blaszce do piekarnika Ballarini Patisserie nakładaj ciasto za pomocą łyżki stołowej i formuj małe, płaskie kulki. Piecz w rozgrzanymi piekarniku przez ok 15 minut. Po tym czasie przełóż na talerz i pozostaw do ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy