Prostokątna blacha do piekarnika Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasteczka czekoladowe
Ciasteczka czekoladowe
Czas:
15 min
Porcje
30 sztuk
Składniki
- 225 g masła
- 220 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 jajka
- 350 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g pastylek (kropelek) czekolady do pieczenia
- szczypta soli
- Mąka pszenna do wyrabiania ciasta
Przygotowanie
- Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i sól zagnieć na gładkie ciasto. Po wyrobieniu ciasta dodaj pastylki czekolady i delikatnie wymieszaj je z pozostałym ciastem.
- Z tak wyrobionego ciasta uformuj małe kulki. Kulki ułóż na posypanej mąką blaszce do pieczenia Ballarini. Zawiń całość w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok 2 godziny.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg lub góra/dół). Kulki delikatnie zgnieć dłonią i wstaw blaszkę do pieczenia do piekarnika. Piecz ciasteczka przez ok 15 minut. Po tym czasie, wyjmij blachę z ciasteczkami i pozostaw je do wystygnięcia. Pozostałe ciasteczka upiecz w ten sam sposób.
- Wystudzone ciasteczka przełóż do pojemnika z serii Zwilling Fresh & Save i ciesz się ich smakiem, gdy tylko przyjdzie Ci na nie ochota.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy