Krem z białej czekolady i orzechów makadamia

Krem z białej czekolady i orzechów makadamia

Krem z białej czekolady i orzechów makadamia

Czas:
10 min

Porcje
6

Składniki

  • 300 g białej czekolady
  • 150 g orzechów makadamia
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka syropu waniliowego

Przygotowanie

  1. Odważ i odmierz wszystkie składniki.
  2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
  3. Do kielicha blendera z serii Zwilling Enfinigy dodaj według kolejności: olej kokosowy, syrop waniliowy i orzechy makadamia. Zamknij kielich pokrywką.
  4. Wybierz ustawienie: Pulse i obracaj pokrętłem kilka razy w przód i w tył, aby wymieszać krem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Następnie, do blendera dodaj ciepłą, płynną czekoladę i uruchom program: Smoothie. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywę.
  6. Krem przełóż do miseczek i odłóż do lodówki do ostygnięcia.
  7. Krem podawaj z rogalikami francuskimi.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty