Rondelek indukcyjny Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Mus czekoladowy
MUS CZEKOLADOWY
Czas:
45 min
Porcje
6
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady z 70% zawartością kakao
- 100 ml mleka
- 5 jaj (rozmiar M)
- 150 g cukru
- Sól
- 2-3 łyżki Amaretto, rumu lub Grand Marnier
- 125 ml bitej śmietany
- 1 laska wanilii
Przygotowanie
- Pokruszoną czekoladę rozpuść w rondelku indukcyjnym z serii BALLARINI SALINA GRANITIUM dodając mleko i podgrzewając całość na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy
- Następnie, przygotuj dwie miseczki – oddziel w nich żółtko od białka.
- Białko jajka ze szczyptą soli ubij mikserem tworząc pianę. Stopniowo dodaj 100 g cukru i ubijaj dalej tworząc sztywną pianę.
- W drugiej miseczce, do żółtek dodaj wodę z 50 g cukru i mieszaj delikatnie mikserem aż do uzyskania gładkiej masy.
- Do tak przygotowanej masy dodaj rozpuszczoną czekoladę, likier Amaretto i pokruszoną laskę wanilii. Wymieszaj i powoli dodawaj bitą śmietanę cały czas delikatnie mieszając.
- Do serwowania najlepiej wykorzystać piękne miseczki z serii STAUB SERVING – przekładamy przygotowany mus do miseczek i wstawiamy je do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie dekorujemy deser świeżymi owocami i podajemy delektując się ich wyglądem i smakiem!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy