Kolorowe szaszłyki z owoców

Kolorowe szaszłyki z owoców

Kolorowe szaszłyki z owoców

Czas:
20 min

Porcje
6

Składniki

Owoce (do wyboru):

  • Czerwone: truskawki, maliny, arbuz
  • Pomarańczowe: morele, melon, mandarynka, pomarańcza
  • Żółte: ananas, banan, mango
  • Zielone: kiwi, winogrona
  • Niebieskie: jeżyny, jagody, winogrona
  • Fioletowe: winogrona, śliwki

Do dekoracji:

  • 200 ml soku owocowego, np. sok pomarańczowy lub jabłkowy
  • 4 łyżeczki posiekanej czekolady lub wiórków kokosowych

Dodatkowo:

  • 8 długich drewnianych szpikulców

Przygotowanie

  1. Umyj lub obierz owoce.
  2. Na każdy drewniany szpikulec nawlecz owoce od koloru fioletowego, przez zielony, niebieski, żółty, pomarańczowy i na koniec czerwony.
  3. Możesz jeść szaszłyki bezpośrednio po nałożeniu na nie owoców lub je dodatkowo udekorować. Wlej sok owocowy na płaski talerz i zanurz w nim szaszłyki ze wszystkich stron. Ułóż szaszłyki na talerzu do serwowania i posyp je wiórkami kokosowymi lub kawałkami czekolady.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty