Bambusowa deska kuchenna Zwilling
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kolorowe szaszłyki z owoców
Kolorowe szaszłyki z owoców
Czas:
20 min
Porcje
6
Składniki
Owoce (do wyboru):
- Czerwone: truskawki, maliny, arbuz
- Pomarańczowe: morele, melon, mandarynka, pomarańcza
- Żółte: ananas, banan, mango
- Zielone: kiwi, winogrona
- Niebieskie: jeżyny, jagody, winogrona
- Fioletowe: winogrona, śliwki
Do dekoracji:
- 200 ml soku owocowego, np. sok pomarańczowy lub jabłkowy
- 4 łyżeczki posiekanej czekolady lub wiórków kokosowych
Dodatkowo:
- 8 długich drewnianych szpikulców
Przygotowanie
- Umyj lub obierz owoce.
- Na każdy drewniany szpikulec nawlecz owoce od koloru fioletowego, przez zielony, niebieski, żółty, pomarańczowy i na koniec czerwony.
- Możesz jeść szaszłyki bezpośrednio po nałożeniu na nie owoców lub je dodatkowo udekorować. Wlej sok owocowy na płaski talerz i zanurz w nim szaszłyki ze wszystkich stron. Ułóż szaszłyki na talerzu do serwowania i posyp je wiórkami kokosowymi lub kawałkami czekolady.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy