Kanapka klubowa Zwilling

Kanapka klubowa Zwilling

Kanapka klubowa Zwilling

Czas:
30 min

Porcje
6

Składniki

  • Sałata rzymska
  • 3 pomidory
  • 100 g ogórka zielonego
  • 3 jajka na twardo
  • 6 filetów z piersi kurczaka (po ok. 125 g)
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 3 łyżki stołowe oleju rzepakowego
  • 12 kromek tostów pszennych
  • 150 g serka śmietankowego
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 6 ogórków korniszonowych
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Warzywa dokładnie umyj i osusz. Pomidory i ogórki zielone pokrój w plasterki. Jajka ugotuj na twardo i odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i pokrój w plastry.
  2. Ogórki korniszonowe pokrój w drobną kostkę i wymieszaj je z serkiem śmietankowym. Dodaj sól, pieprz i musztardę do smaku.
  3. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż mięso z obydwu stron z dodatkiem świeżego rozmarynu.
  4. 4 tosty umieść w dużym tosterze z serii Zwilling Enfinigy. Ustaw regulację na 3 i włącz toster. Po podpieczeniu, to samo zrób z pozostałymi tostami.
  5. 6 tostów posmaruj z jednej strony przygotowaną wcześniej pastą z serka śmietankowego i ogórka. Na tak przygotowane kanapki połóż w kolejności: liście sałaty, podsmażone filety z piersi kurczaka, pokrojone jajka, plastry pomidora, plastry ogórka i na koniec pozostałe tosty.
  6. Tak przygotowane kanapki klubowe Zwilling można spożyć od razu lub przełożyć do pojemników próżniowych z serii Zwilling Fresh & Save i zabrać ze sobą na wycieczkę.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty