Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Klasyczne roladki cielęce
Klasyczne roladki cielęce
Czas:
2 h
Porcje
4
Składniki
- 4 plastry cielęciny (najlepiej z udźca)
- 3 łyżki musztardy
- 3 cebule
- 300 g selera
- 4 marchewki
- 1 łyżeczka masła
- 200 g boczku w plastrach
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 3 korniszony
- 500 ml czerwonego wina
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 liść laurowy
- 500 ml bulionu wołowego
- 1 łyżka mąki kukurydzianej (do zagęszczenia)
Przygotowanie
- Plastry cielęciny posmaruj musztardą, a następnie dopraw solą i pieprzem.
- Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w paski. Ogórki korniszony przekrój wzdłuż na ćwiartki. Marchewkę i seler obierz i pokrój w słupki o wielkości zbliżonej do ćwiartek korniszona.
- Na każdym plastrze cielęciny ułóż wzdłuż 3 plasterki boczku. Poprzekładaj warzywne słupki i lekko zagnij brzegi mięsa. Zwiń mięso w roladkę, zaczynając od końca z farszem i zabezpiecz wykałaczkami.
- Roladki dopraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na patelni ze wszystkich stron na maśle do uzyskania złocistego koloru.
- Wyjmij roladki, a w tym samym tłuszczu zeszklij pokrojone w kostkę warzywa. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.
- Następnie dodaj czerwone wino i liść laurowy i po chwili zredukuj wino o połowę. Wlej bulion, włóż z powrotem roladki, przykryj i duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
- Przecedź bulion przez sitko, redukuj dalej o jedną trzecią, a następnie zagęść sos mąką kukurydzianą rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj roladki z gęstym, aromatycznym sosem, najlepiej z kluskami śląskimi lub ziemniakami oraz ulubionymi warzywami. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy