Kotlet jagnięcy smażony na patelni stalowej

Kotlet jagnięcy smażony na patelni stalowej

Kotlet jagnięcy smażony na patelni stalowej

Czas:
15 min

Porcje
4

Składniki

  • 500 g combra jagnięcego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki wzdłuż kości.
  2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekany czosnek, suszony rozmaryn, suszony tymianek, sól i pieprz. Natrzyj marynatą kotlety z obu stron, delikatnie wmasowując przyprawy w mięso. Pozostaw na około 30 minut, aby kotlety nabrały smaku.
  3. W międzyczasie, rozgrzej patelnię stalową na średnim ogniu. Upewnij się, że patelnia jest dobrze rozgrzana przed dodaniem mięsa.
  4. Przełóż kotlety na patelnię. Smaż je przez około 3-4 minuty z każdej strony, aby były dobrze zarumienione.
  5. Podawaj kotlety jagnięce jako główne danie, najlepiej z dodatkami takimi jak pieczone ziemniaki, warzywa grillowane lub sałatka.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty